Op uitnodiging van duwo ontwerpt zoarchitecten de stedenbouwkundige uitwerking van hun businesscase voor 2000 woningen in Leiden Lammerschans.
Voor/Heen Nieuwe Binnenweg brengt op een prikkelende manier de culturele, sociaal-maatschappelijke, beeldende, architectonische, historische en beate bauer sucht frau mutter fysieke ingrediënten voor toekomstige ontwikkelingen in kaart.
De aanbouw is uitgevoerd in houtskeletbouw en is bekleed met Siberisch Lariks, waarmee deze zich voegt in het landschap van houten schuttingen en bergingen.De nieuwe bestemming maakt programmatisch gebruik van de orginele functies van de toren om een betekenisvolle verlevendiging van het Oranjepark te zijn.De nieuwe, transparante plint gaat een relatie aan met de stad en draagt bij aan de beleving van de stedelijke ruimte.Onder Ottomaanse invloeden ontwikkelde zich in het begin van de achttiende eeuw een koffiehuis cultuur in het Oostenrijks Hongaarse rijk.De materialen zijn echter modern; Twee grote stalen deuren laten keuken en tuin in elkaar overlopen.Per pand is vervolgens een gebrekenlijst opgesteld, op basis waarvan de pandeigenaren zijn aangeschreven om hun panden op te knappen.De bekleding in zinkgrijze beplating sluit aan bij de traditionele materialen van de omgeving.Hierbij zijn de overgangen tussen binnen en buiten, tussen private, collectieve en publieke ruimte van groot belang.Oplossing is om een doorbraak te maken in de vorm van een kast, een kastgang.Voor de tandartspraktijk is de plint open gemaakt en voorzien van grote glazen puien, gevat in hoogglans witte kaders, die als facings voor de kozijnen zijn aangebracht.Het hoort bij de hoofdmassa waardoor het koetshuis visueel weer los komt van de overige volumes.
Plintheelkunde : Voormalig bankfiliaal wordt moderne, frisse tandartspraktijk met een transparante pui die glimlacht naar de straat.
Een voormalig studentenhuis in Rotterdam Kralingen wordt weer een volwaardige stadswoning.
De afmetingen van de ruimten zijn gebaseerd op de maatvoering voor aanpasbaar bouwen, zodat de woning zo veel mogelijk zelfstandig gebruikt kan worden.Zo wordt de dynamiek van de bewoners zichtbaar en verlevendigt het de directe omgeving.Maar ook verlaten plekken, restruimtes, achterkanten.Zoarchitecten houdt van plekken.Daarbij geeft het een attractief en gastvrij straatbeeld, met een sterke referentie naar het buiten-zijn.De bestaande praktijkruimte functioneerde op een aantal punten niet naar wens.Het naastgelegen bestaande pand wordt bij het nieuwe getrokken en zo ontstaat over twee panden op de begane grond een stadscafe met daarboven twee appartementen.Het studiegebied ligt ingeklemd tussen dijken met woningen, net buiten de dorpskern van Dirksland.In dit onderzoek hebben we de mogelijkheden verkend voor de transformatie van een leegstaand kantoorgebouw tot studentenhuisvesting.De Nieuwe Binnenweg in Rotterdam kampte de laatste jaren met economische achteruitgang en opkomende verloedering.



Zoarchitecten heeft op basis van de bestaande regels voor gevelreclame de Praktische Reclamegids voor de Nieuwe Binnenweg opgesteld.
Het nieuwe volume van de keuken volgt dit principe.
Sheds, buildings, storage, homes, garages, ellington, windsor, bethel, england, northeast, locks, rhode, massachusetts, furniture, island, connecticut, pole, custom, yard, equine similar.


[L_RANDNUM-10-999]